PERSBERICHT

Kuijpers versterkt positie in industrie met overname ProjectServe
Technisch dienstverlener en procestechniek-specialist gaan samen verder

Helmond, 29-3-2018 | Technisch dienstverlener Kuijpers neemt met ingang van 1 april ProjectServe, met vestigingen in Zelhem, Etten-Leur en Drachten, over. ProjectServe biedt innovatieve oplossingen voor het verantwoord en hygiënisch produceren van voedingsmiddelen: van consultancy en engineering tot het opleveren van turn-key projecten in de procesindustrie. Het bedrijf heeft een stevige positie in de foodmarkt. Door aansluiting bij het Brabantse familiebedrijf Kuijpers kan het zich verder ontwikkelen en beschikt het over uitgebreide kennis, ervaring en capaciteit in andere sectoren.

Huidig directeur-eigenaar van ProjectServe Bertus de Jong: “Ik ken Kuijpers onder meer van een aantal gezamenlijke projecten die wij hebben mogen doen voor FrieslandCampina. Kuijpers zie ik als een ideale overnamekandidaat vanwege zijn know-how maar ook de treffende synergie tussen beide bedrijven. Bovendien is het een financieel gezond bedrijf met een sterke groeiambitie. Ik draag mijn team en bedrijf dan ook vol vertrouwen over en ga langzamerhand een stapje terug doen.”

Kuijpers ProjectServe
De overname sluit naadloos aan bij de groeiambitie van Kuijpers in de industrie: zowel geografisch als op het gebied van omzet en het versterken en verbreden van het dienstenportfolio. Kuijpers voegt het bedrijf als zelfstandige B.V. – onder de nieuwe naam ‘Kuijpers ProjectServe’ – toe aan het netwerk van Kuijpers-bedrijven. Het bedrijf blijft vooralsnog autonoom opereren in nauwe samenwerking met Kuijpers Industrie. Algemeen directeur Aukje Kuypers: “Ik ben er trots op dat deze mooie onderneming met veel kennis van processen in de zuivel- en drankenindustrie én bevlogen vakmensen Kuijpers komt versterken. Een logische stap waarmee we opnieuw invulling geven aan onze strategische doelstellingen.”

De locatie van ProjectServe in Zelhem blijft bestaan en vormt de nieuwe thuisbasis voor ‘Kuijpers ProjectServe’. De activiteiten van Etten-Leur en Drachten zet Kuijpers voort vanuit reeds bestaande eigen locaties in Roosendaal en Groningen. Door de overname realiseert Kuijpers een landelijk netwerk van Kuijpers-locaties met industriespecialisten die dicht bij de klanten opereren. Niet alleen met kennis van het primaire proces maar ook van de omgeving waarin de klant zich bevindt.

Over Kuijpers
Kuijpers is een professionele technisch dienstverlener met ruim 1100 medewerkers en een omzet van bijna 200 miljoen euro. We ontwerpen, bouwen, onderhouden en exploiteren technische installaties in gebouwen en industrie. Met dit complete concept dragen we bij aan een gezonde werk- en leefomgeving. Onze ambitie is om alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te realiseren. Dankzij onze integrale aanpak, landelijke dekking en verschillende specialismen in huis kunnen we onze klanten goed bedienen. Vanaf het begin van het proces tot het einde. En ook daarna nog. Onze echte mensen werken aan echte oplossingen: de wensen en mogelijkheden van onze klanten zijn hiervoor het uitgangspunt. Kuijpers is een familiebedrijf, actief sinds 1921. Onze aanwezigheid in het hele land maakt ons landelijk én lokaal betrokken. Onze betrokkenheid strekt zich tevens uit naar onze klanten en medewerkers. Door elkaar te kennen, werken we goed samen en halen we het beste in elkaar naar boven. Zo leidt betrokkenheid tot resultaat.